Stilte-meditatie

By 13 januari 2013 Nieuws

zenEens per maand is er gelegenheid deel te nemen aan een stilte-meditatie op de wijze van Zenmeditatie. Dit houdt in dat we, in een kring, na een korte inleiding zo’n 20 minuten stil zitten waarna we een minuut of vijf een loopmeditatie oefenen om vervolgens weer 20 minuten stil te zitten.
Na afloop van deze stilte-meditatie is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, maar dat is uiteraard niet verplicht. Tijdens deze na-zit drinken de deelnemers een kop thee, zodat iedereen weer opgewekt aan het verkeer buiten kan deelnemen.
Om aan deze sessies mee te doen, heeft u geen ervaring met meditatie nodig! Wel is het verstandig makkelijke kleding aan te doen en gedurende het koude seizoen ook lekker warme kleding: de ruimte waarin gemediteerd wordt kan wat fris zijn. U wordt verzocht ruim op tijd aanwezig te zijn. Nieuwe deelnemers kunnen dan een korte instructie krijgen.
Deze stilte-meditatie wordt begeleid door wijkbewoonster Jeanne Kruijff, die dit al ruim 25 jaar doet. Ze kreeg haar scholing daartoe in een Abdij waar Zen beoefend wordt door een erkende leraar en meester.
Er zijn geen kosten aan meedoen met deze meditatie-oefening verbonden.
Plaats: de hal van de Vrijheidskerk, Hobbemalaan 2a.
Tijd: elke derde donderdag van de maan om 14.30 uur, tijdens schoolvakantie in overleg met de beheerder van de kerk.
Eerstkomende datum: donderdag 17 januari 2013 om 14.30 uur
Inlichtingen: Jeanne Kruijff: 072 5127465