Een misplaatste grap? Een slapende ambtenaar? We weten het niet. Wat we wel weten is dat de reclameborden op de rotonde het kunstwerk met de paarden ernstig beschadigen. We hebben daarom contact opgenomen met de wethouder en met de kunstenaar. De kunstenaar zal ook actie ondernemen omdat het werk nog onder zijn beeldrecht valt en ook hij van mening is dat de reclame zijn kunstwerk ernstig aantasten. Wordt vervolgd…

Join the discussion 5 Comments

 • J.Benard. schreef:

  Het plaatsen van reclame borden op rotondes kan gevaarlijke verkeerssituaties opleveren. De borden worden gelezen maar leiden de aandacht af van het verkeer. Dit zelf twee maal ervaren met een bijna aanrijding tot gevolg in Wormer.

 • Margo Kos schreef:

  Goeie actie! Ik was al stomverbaasd, sowieso over de reclameborden. Maar ook : voor fietsen, bij een kunstwerk met paarden.!

 • Mies schreef:

  En deze borden staan niet alleen bij deze rotonde, maar ook bij de Bergerrotonde en bij de rotonde in het Hoefplan.

 • Frank schreef:

  Die reclameborden zijn inderdaad geen gezicht, maar ook nog eens afkomstig van een winkel uit Heerhugowaard (!), terwijl in De Hoef nota bene een fietswinkel zit. Die zal er “blij” mee zijn.
  Kennelijk zijn die spuuglelijke dingen ook nog eens in strijd met de beeldrechten van de kunstenaar.
  Tenslotte: die borden (duidelijk gericht op de automobilist gezien hun positie) leiden bestuurders/ automobilisten af van de sowieso al onoverzichtelijke situatie ter plekke. Zowel bij het verlaten als bij het oprijden van de rotonde! Het wachten is op meer fietsslachtoffers. Nemen de Gemeente, c.q. Edwin Groen, daarvoor dan ook verantwoordelijkheid? Ik stel ze bij voorbaat alvast (mede)aansprakelijk. Misschien moeten meer mensen dat doen. Mail de Gemeente: post@alkmaar.nl

 • Paul Verbruggen schreef:

  In 2012 is een motie ingediend door het raadslid Dubois, destijds nog van Trots op Nederland, thans OPA, om het plaatsen van reclameborden op rotondes mogelijk te maken, Zie https://alkmaar.notubiz.nl/vergadering/9084#ai_140679. Deze motie is destijds aangenomen.
  De achtergrond was dat ze de rotondes niet fraai of mooi vond ingericht of onderhouden en door reclame zou het beter worden.
  Dit in het resultaat.
  Ik heb vragen gesteld aan het college of in deze ook met de kunstenaar overleg is geweest, wat hij er van vond en of hij goedkeuring heeft gegeven aan het plaatsen van deze reclameborden? Indien dat niet het geval is geweest, of het collega dat alsnog wil doen, omdat deze reclameborden midden in het kunstwerk zijn geplaatst. Tevens wil ik weten of het college de borden weer verwijderd als de kunstenaar geen toestemming geeft om deze reclameborden in zijn kunstwerk te plaatsen.

Leave a Reply