In het kader van Kunst bij de Buren vindt (uiteraard) ook een leuke en verrassende kunstroute plaats. Op diverse plekken in de wijk is kunst te bewonderen. De kunstenaars exposeren ” bij de mensen thuis” . We hebben dit jaar nieuwe huizen én nieuwe kunstenaars weten te strikken! De route is via Google maps te downloaden op https://goo.gl/maps/x3MKJyVmq8E2. Iedereen in de Bergermeer, Bergerhof en Blauestraatkwartier krijgt een flyer in de bus waarop een kaartje en alle adressen vermeld staan. Bovendien hebben alle deelnemers een mooie vlag buiten hangen. Kan niet missen!

 

Bachlaan 34, Fam Zonneveld

 

Vincent en Cosy Zonneveld volgen lessen bij Pauline Bakker. Ze beoefenen verschillende stijlen, maar werken vooral realistisch. Bekijk hun prachtige portretten van popsterren, zeegezichten en landschappen.

 

 

 

 

Beethovensingel 118, Cynthia van der Brugge

De Leidse Cynthia van der Brugge maakt fascinerende foto’s. Nevelige ochtenden, vervreemdende landschappen met een spiegel, lege vervallen gebouwen. Speciaal voor de Kunstroute verbleef ze enkele dagen in de bollenvelden van Sint Maarten.
http://fotocynthese.nl

 

 

 

Bellinistraat 125, Fam Aubertijn

 

In een appartement boven de Chinees vindt u een prachtige expositie van vrolijke beeldjes.

 

 

 

Berliozstraat 15, Ria Luiyf

Ze mag niet ontbreken, Ria en haar prachtige hoeden. Maar ook sieraden, tasjes, operamaskers zijn bij Ria te vinden.

 

 

 

 

Chopinstraat 160, Erna Burks

 

Ook Erna Burks is een graag geziene kunstenaar in de Kunstroute. Ze woont in de Bergermeer en exposeert regelmatig door hethele land. Dit keer exposeert ze in de woning van Esdegé Reisgersdaal, waar ze ook met de bewoners creatief aan de slag gaat. 

 

 

 

Windnomade, Erna Burks

 

De windnomade van Erna Burks is een mobiel kunstwerk, dat regelmatig opduikt in natuurgebieden overal ter wereld. We zijn daarom blij dat we het deze keer kunnen bekijken. De windnomade staat bij de ingang van het Park.

 

 

 

Chopinstraat 162, Conny Lahnstein

 

Conny Lahnstein is begeesterd door de knipkunst. Ze maakt geen standaard knipsels, maar grootse 3D kunstwerken. http://www.connylahnstein.com

 

 

 

Debussystraat 27, Ineke Haverman

Debussytraat 27, Diny Dijkman

De Castricumse schilderes Diny Dijkman-Mulder neemt u graag mee in haar zoektocht. Voor haar is ieder schilderij opnieuw een spannende zoektocht naar kleur, vorm, sfeer. Haar werk laat zich omschrijven als romantisch en impressionistisch en raakt bij menig kenner een gevoelige snaar.
http://www.dinydijkman-mulder.nl/126970941

 

 

Wagenaarkade 6, Conny Denneman

Wagenaarkade 6, Tiny Govers

Wagenaarkade 6, Adé Visch

 

Drie bevriende kunstenaars verzorgen een vrolijke expositie van schilderijen, keramiek en mozaiek.

 

 

Wagenaarkade 8, Marian Zonneveld

 

Mendelsohnstraat 11, Annelies Wiggers

Annelies Wiggers is een jonge talentvolle vrouw, geboren in Castricum, wonend in Eindhoven. Naast haar studie is ze altijd aan het tekenen en schilderen. Het portret achterop de flyer is ook van haar hand.
Meer van haar werk is te zien op haar website: annelieswiggers.com

LET OP: Deze expo is op Mendelsohnstraat 11! Staat foutief in de flyer.

 

 

Mozartlaan 15, Addy Pruijssers

 

“Ons ma en haar zeven zussen”.
De moeder van Addy komt uit een groot Brabants gezin: 14 kinderen. Addy schilderde alle acht zussen. Zie hoe alle acht op hoogbejaarde leeftijd nog steeds op elkaar lijken. Addy exposeert ook ander schilderwerk.

 

 

Schubertkade 3, Karin Lotstra

 

 

 

 

 

 

Schubertkade 3, Jaap Lotstra

Jaap schiltert in de encaustic techniek, met verschillende kleuren bijenwas en een schildersijzertje. Dat geeft een bijzonder, surrealistisch beeld.

 

 

 

Sweelincklaan 39, Thomas Bogaard

 

 

Thomas Bogaard schildert landschappen vol mysterieuze elementen. Meer van zijn werk is te zien op zijn website: thomasbogaard.com.

Tevens exposeert op dit adres de 10-jarige Max Kenton.

 

 

 

Sweelincklaan 94, José van ’t Hof

In de tuin van Puck zijn iedere kunstroute beelden te zien, zo ook dit jaar. We zijn er van overtuigd dat de beelden van José fantastisch tot hun recht zullen komen in de prachtige tuin. Let op: in de flyer staat per ongeluk huisnummer 96 vermeld, Puck woont op 94.

 

 

 

Chinees restaurant – parkeerterrein, Marleen Horvat

 

Marleen zal met haar caravan bij de Chinees staan. We weten nog niet wat ze gaat doen, het is altijd een verrassing met Marleen. http://www.marleenhorvat.nl/index.html

 

 

 

 

Openluchttheater, Dichterskring Alkmaar

 

 

Leave a Reply