EN JA, DAAR IS-IE WEER, DE SRV-MAN!!!

“Mijn vader was melkboer.”, zegt Peter Visser, de trotse eigenaar van de mooiste ‘SRV’-wagen van het land. “Ik ben van jongsaf aan gewend om huis-aan-huis te bezorgen.”.

Zijn vader bezorgde tot het begin van de negentiger jaren in Overdie en Oost-Alkmaar. Toen corona uitbrak en de horeca moest sluiten, kwam Peter op het lumineuze idee om de geschiedenis te herhalen en de bel om de komst van de wagen aan te kondigen weer in ere te herstellen. Samen met Marloes trok hij de wijken in.

“Ik ben betrokken bij zes horecazaken, dia allemaal niet open mogen (red: inmiddels weer wél!). Eerst hebben we bij Eetcafé Pluim nog een kraam gehad om etenswaren te verkopen, maar dat was toch te beperkt. Er moet wel geld verdiend worden. Met de steun van de regering lukt dat niet. Dus als de mensen niet naar ons toe kunnen komen, dan gaan wij naar de mensen toe.”

“In Drenthe een oude SRV-wagen gekocht en helemaal opnieuw bestickerd en ingericht. Is het geen pracht?” Dat kan ik beamen. En te merken aan de reacties van de klanten voorziet de wagen ook aan een grote behoefte. Vorige week had Peter te maken met autopech en de ophef was groot. Veel mensen belden op. “Waar is-ie nou?”. Ja, dat kan gebeuren met een wagen van zekere leeftijd. Gelukkig is dat slechts één keer voorgekomen.

Daarnaast heeft de rijdende traiteur met maaltijden van Grand Café Klunder en Eetcafé Pluim ook iets van een ontmoetingsplek. “Ik weet meer van wat er speelt in de Bergermeer dan veel bewoners hier.”, lacht Peter.

Ik gebruikte even hiervoor het woord ‘traiteur’, want dat is Peter. De wagen heeft niet voor niets de spreuk ‘Leve de man van het eetcafé’ op de zijkant van de kar staan.

Maar daarnaast worden er ook producten verkocht die op de dagelijkse boodschappenlijstjes staan, zoals koffie, melk, brood, groente en fruit, vlees(waren), kaas, wijn etc.. Ook plantjes als tulpen en viooltjes. En er is een mooie eigen tas die je elke keer weer kunt gebruiken.

“Alle versproducten worden gekocht bij leveranciers uit de buurt. Beerse voor het brood, Richard Groot voor het vlees en we nemen af bij verschillende bedrijven uit de Beemster. Kwaliteit is belangrijk.”

Peter houdt deze geweldige service aan, ook al mag de horeca zo weer open. “We merken dat we echt aan een behoefte voldoen. Het is hard werken, maar het gaat goed. Of ik straks zelf nog de tijd heb om achter het stuur te kruipen? Als ik én de horeca draaiende moet houden én zes dagen per week de wijken langs moet gaan, dan is dat nauwelijks te doen. Maar zolang ik nog geen opvolger heb, blijf ik het zelf doen.”

Een groot verschil met de SRV-man van dertig jaar terug is de connectie met internet. Nu kun je via een link precies de route van Peter en Marloes volgen. Op woensdag zijn ze ’s ochtends in de Bergerhof en ‘s middags in de Bergermeer.

Log in op https://asmn.nl  en daar ziet u precies waar de grote wagen is. Maar luister vooral naar de bel!!

Redactie: Eefje Donkersloot (zoals eerder geplaatst in de componist)

OPROEP: Wie kan, mag en wil deze grote wagen besturen, de verkoop doen en niet te vergeten een belangrijke rol in het sociale leven vervullen? Neem dan contact op met Peter Visser, (072)2206021 of via info@eetcafepluim.nl